wanna be friends?

29 October 2011

yeah, nisha online akhirnya.


hello kawan kawan. it's me, NISHA. just wanna make a quick update since i miss my blog so much. ohh, sangat susah nak mengupdate. dengan line tenet yang lembab secara membabi buta, idea yang entah kemana, kemalasan nak mengusung laptop kesana kemari, dan sebagainya. sekarang ni pun gua update guna laptop abang gua yang diletakkan di suatu tempat yang khas yang mempunyai line yang boleh tahan lembab tapi boleh online jugak walaupun lembab yang grr. berapa banyak yang daa~

bercakap pasal 'yang' yang banyak, gua teringat masa final exam haritu, gua kena hafal definisi bagi 'kacau ganggu' (jangan tanya subjek apa sebab gua pun dah terconfuse). punyalah banyak 'atau' dalam definisi tu. serabut kepala hotak gua nak hafal. step 1, gua kira berapa bijik 'atau' dalam definisi tu. okay, ada 11 'atau' semuanya. nasib baik 5 markah, kalau tak jangan harap gua nak hafal definisi tu. 

''kacau ganggu bermaksud suatu perbuatan meninggalkan atau benda yang menyebabkan atau boleh menyebabkan bencana, kerosakan, bahaya atau kecacatan kepada deria penglihatan, bau atau pendengaran atau membencanakan atau membahayakan atau yang boleh membencanakan atau boleh membahayakan kesihatan atau harta atau boleh membahayakan keselamatan atau hak penduduk setempat.''

okay, gua masih hafal, tak sangka gua hebat walaupun masa nak exam haritu gua mengHAFAL semata-mata KAHKAHKAH. CUBA KIRA ADA BERAPA 'ATAU' KAT SITU. kalau tak cukup 11 'atau' salahlah definisi gua. kehkehkeh. serabut tak korang baca jadah definisi tu. hah. baru kau tahu nak menghafal semata-mata pun bukan senang. -____-

nampak sangat tak ada idea nak buat entry tiba tiba cerita pasal belajar. itu je lah kot. cuba korang hafal definisi tu dalam masa 2 minit. baca lepas tu terus hafal. boleh? kalau boleh korang memang hebat. tepuk tangan. 

p/ass : hey arffiz, YAMASHITA ARFIZA was like sooooo -______- bluerkk. geli geli muntah muntah. and since when lu berkawan dengan TOMA gua? pelislah. 

tadi ingat nak share gambar, lupa pulak ni laptop abang. ahh, nect time lah. =)

babai sayam sayam sekalian. =)

27 October 2011

Musim Hujan + Musim Cuti

 

Boring!! Boring!! Boring!! Kelas tak ada,sebab cuti deepavali.. Bila dah cuti deepavali tu,confirmla… Semua budak balik rumah,nak balik tiket flight mahal.. Terpaksa duduk kat hostel menghadap laptop.. Tidur pukul 6:30 pagi then bangun pukul 3 petang.. Memang gaya hidup yang sihat.. Terlampau sihat!!

Bila dah tak ada benda nak dibuat,satu tabiat pun mula betunas.. Nah!! Tapi sebelum tu,aku nak mintak maaf kat tuan empunya blog ni sebab cemarkan blog dia dengan gambar ni.. HAHA!!

27102011094

Sorry ya cik nisha,,HAHAHAHA!! Nanti kau balik,kau nak hentam aku.. Kau hentam la.. Yang pasti aku akan balas balik!! HAHAHAHA!! btw,yang best nya dekat kotak rokok ni.. Tarikh dikilangkan.. Jap eyy,,

27102011093

Nampak tarikh dia… 6/10/11 & 7/10/11…..
6/10= Hari jadi aku…. YAMASHITA ARFIZA.. new artist~~
7/10= Hari jadi kawan aku IKUTA TOMA.. HAHA!! ( BUAH HATI CIK NISHA ) suka la tuuu..
Benda ni kebetulan,tak dirancang.. Sampai bilik baru perasan.. Ahhh!!! haha..

Tadi pergi kedai nak cari 9/10 pulak.. tapi,tak ada.. Malangnya!! 

Okay cukup entry ni,,BABAI!!!

25 October 2011

Jadi Orang Kaya Bukan Senang

 

Orang selalu fikir,bila kaya confirm bahagia.. Nak itu,nak ini mesti dapat punya.. Dari segi sosial pula,mesti ramai yang nak berkawan dengan dia.. Al-maklumlah,orang kaya kan??? Kawan senang dapat,awek senang tackel.orang cemburu pun senang nak dapat.. Lumrah alam.. HAHA!!

Nak dijadikan cerita,baru-baru ni kejadian di Ampang,,seorang lelaki telah dipalat @ khianat oleh 2 kawan sendiri.. Dikurung di dalam rumah,dipaksa makan pil khayal,minum arak sebelum dibogelkan.. Apa jenis kawan la macam ni??? Pergi jahanam la kalau dapat kawan macam tu.. Bukan tu saja,malah aksi bogel lelaki itu turut dirakam.. Wei!! Geli boleh tak bila tengok lelaki bogel.. Sedangkan aku ni sebagai lelaki pun geli tau tak,bila nak tengok lelaki bogel.. Selera diluar tabiee...WTF!!!!!!!

Motif kegiatan yang menjengkelkan ni disebabkan latar belakang lelaki tersebut yang mana berasal dari keluarga yang berada.. Bodoh betul la~~ Serius bodoh!! Sampai sanggup nak aibkan kawan sendiri.. Nak cakap haiwan,ada akal.. Haiwan pun tak sanggup nak bogelkan kawan sendiri tau tak??

Haiiihhh~~ Sekarang ni,jadi susah pulak nak percaya kat sesiapa.. Termasuk kawan sendiri.. Macam-macam hal pulak terjadi akhir zaman ni.. Bagi anak-anak orang yang berada kat luar sana.. Berwaspadalah dengan rakan-rakan disekeliling anda.. Siapa tahu,diaorang ada niat buruk kat korang sampai nak humban korang dari tingkat 9,,atas sebab korang ada iphone 4G,ada galaxy tab,ada orang gaji yang lawa,pengawal peribadi yang hot macam “Yvonne strahovski” dan sebagainya..

Sekarang aku nak bagitau,kat rumah aku ada orang gaji yang meletup!! Siapa nak kawan dengan aku p.m aku okay.. Jangan pulak nak bogelkan aku.. Aku masih teruna.. LOL!! HAHAHAAHA!!


183420_176231589089613_101474113232028_407841_779793_n

ni tukang cuci pinggan rumah aku.. Amacam?? confirm berselera bila makan guna pinggan yang dia cuci..

Yvonne_strahovski

ni pulak tukang kebun aku.. Ha!!! baru korang tau,,hot2 manapun dia ni.. dia tetap jadi tukang kebun aku..

Btw,I LOVE BOTH OF YOU.. HAHAHAHA!!

24 October 2011

Highlight Man Utd VS Man City (23.10.11)

 

Topik yang boleh dikira hangat pada malam ini ialah pertemuan di antara 2 kelab EPL iaitu MANCHESTER UNITED DAN MANCHESTER CITY.. Keputusan yang tak diduga berlaku.. Oleh sebab tu,aku nak share highlight perlawanan ni.. Man City sumbat baik punya goal dalam gawang Man Utd.. HAHAHA!! Fan Man Utd,menangis tak berair mata.. Kalah tempat sendiri pulak tu.. Aduyai!!

 


p/s:: sebenarnya,Man city bukan kelab favourite aku.. Fakta mengenai aku,apa-apa team yang lawan dengan Man Utd.. Aku akan sokong team tu.. HAHAHA!! Tak kira la team tu “underdog”..

23 October 2011

Gaddafi & Hagemaru Pelik

 

Pelik tapi benar..


Semua orang mesti kenal siapa Muammar Gaddafi dan Hagemaru…
Muammar Gaddafi merupakan seorang pemerintah Libya yang baru-baru ini telah dikhabarkan meninggal dunia. Manakala Hagemaru pula,watak seorang budak yang memiliki 3 helai rambut sahaja di atas kepalanya dan gemar melakukan perkara-perkara yang amat pelik.. selesai babak pengenalan.. HAHA!!

Aku tak nak citer pasal Hagemaru sebab dia masih budak sebab tu suka sangat buat kerja pelik-pelik.. Normal.. Tapi,kalau orang tua-tua buat perangai pelik-pelik ia amat menjengkelkan.. Sebab tu aku nak citer pasal Gaddafi nih.. Dia ni ada 7 perangai pelik.. Agak lar pelik.. Ni dia aku senaraikan::

  1. Apabila berkunjung ke luar negara,Gaddafi akan membawa khemah kalis perlurunya ke mana sahaja dia pergi dan akan dipasang di kawasan yang difikirkannya sesuai. Set khemah tersebut amat berat sehinggakan diangkut menggunakan pesawat yang berasingan yang mengiringi beliau ke mana sahaja dia pergi. Selepas itu,beliau akan menambat seekor atau dua ekor unta diluar khemahnya dengan tujuan menghidupkan suasana padang pasir..
  2. Gaddafi dikawal oleh 40 orang pengawal wanita yang masih dara di mana dipilih oleh dirinya sendiri. Pengawal-pengawal beliau digelar “amazon”.. Malah pengawal wanita beliau ni berikrar akan menjaga kewanitaan mereka sebelum menyertai pasukan tersebut. Pengawal beliau dikehendaki mengenakan mekap dan kasut but bertumit tinggi..
  3. Memiliki jururawat yang seksi bagi menjaka kebajikan beliau. Dikatakan bahawa jururawat Gaddafi ni mempunyai tubuh badan yang menghairahkan.. hahahaaha!! perghh!! Galyna Kolotnytska merupakan jururawat yang sering bersama beliau dan dipercayai menjalinkan hubungan yang romantik bersama beliau..
  4. Pernah jatuh hati kepada bekas setiausaha Amerika Syarikat iaitu Condoleezza Rice dan menggelarkannya “wanita kulit hitam Afrika yang dikasihi.”.. ishkk,,ishkkk.. Gaddafi pernah memberi hadiah bernilai AS$200,000 (RM629,880), termasuk cincin. Selain itu juga,satu album yang penuh dengan gambar Condoleezza Rice
    ditemui.
  5. Takut menaiki pesawat dan lif: Antara alasan Gaddafi gemar membawa bersamanya khemah jika ke tempat lain adalah kerana bimbang terpaksa menggunakan lif untuk menginap di hotel. Beliau juga seorang yanggayat pada tempat tinggi. Beliau tidak suka duduk di dalam pesawat lebih dari 8 jam. Yang peliknya,had maksimum anak tangga yang mahu dinaikinya hanyalah 35 langkah sahaja.
  6. Beliau juga suka berfoya-foya.. Dalam istilah lain bagi beliau ialah bunga-bunga..
  7. Gaddafi amat senang untuk dikenali dalam apa-apa gambar bersama pemimpin dunia kerana pakaian yang digunakan beliau amat pelik. Biasanya, Gaddafi mengenakan pakaian khas yang direka hasil gabungan di antara seragam tentera yang diubah suai dengan tradisi Badwi Afrika.



    cats

     

p/s: gambar sekadar hiasan… =D

Tips Untuk Suami@Lelaki-18sx

 

  1. Memuji tanpa ada udang di sebalik batu

    Ada suami yang meluahkan pujian bila mahukan sesuatu daripada isterinya. Sama ada dalam bentuk zahir atau batin. Malah wujud juga manusia yang yang bergelar lelaki iaitu suami tatkala berkehendakkan layanan manja sang isteri di malam hari..
    OPS!! cukup sampai di sini sahaja huraian.. bahaya! HAHA!!
  2. Dalam bentuk kalimat

    Yang ni agak melampau.. HAHAHA!! benda ni seperti gerak geri bahasa tubuh.. sebagai contoh,bersiul.. kalau aku bab bersiul memang fail!! hahaha.. tetapi,cara ini tidak kreatif bagi golongan perempuan.. Aku bagi tips baik punya,,tatap mata perempuan tu.. cakap satu persatu dengan yakin.. dengan cara ini,apa yang disampaikan oleh kita confirm menusuk ke hati.. Perghhhh!! Lagipun,jika bersembang sambil melihat mata,ianya mampu menunjukkan kita benar-benar ikhlas..
  3. Tidak berlebih-lebihan

    Ha!! ini perkara paling penting.. Kalau nak puji biar bertepatan dengan masa,jenis perempuan tersebut.. Kalau hari-hari puji,takut perempuan tu jemu pulak.. Payah!! sekiranya perempuan tersebut jenis yang pemalu sampai tahap daun semalu,baik jangan puji over depan orang ramai.. Tak pasal-pasal pulak basah ketiak perempuan tu.. HaHaHa!!
  4. Ikhlas

    Yang ni biasa la.. Kat mana-mana pun kita mesti jumpa word ikhlas… Pujian yang kita berikan tersebut hendaklah ikhlas bukan dengan niat membodek.. Sekali-sekala boleh lar!! hahaha…
  5. Puji intelektualnya

    Perempuan memang happy bila kita puji tentang kecantikan yang mereka ada.. Malah,sampai makan pun tak lalu.. Tak nak ambik contoh lain,macam cik nisha kita ni.. HAHAHAHA!! Tapi,ada satu benda lagi yang boleh buat mereka happy sangat-sangat iaitu memuji kemajuan dalam kerjayanya,pelajarannya.. Maksud di sini,apa yang mereka buat.. Sokong bila betul,puji bila perlu..
  6. Belajarlah

    Belajarlah memuji dahulu sebelum memuji isteri.. Boleh buat eksperimen kat boss ke,pensyarah ke,ahli keluarga ke.. Tak rugi pun kalau kita puji orang di sekitar kita.. Asalkan benda yang kita puji tu,adalah baik dan betul.. Kira macam penghargaan untuk mereka la.. Tapi kena beringat-ingat puji orang biar berpada-pada.. Dikhuatiri orang tersebut akan jadi sombong bila selalu dipuji..

21 October 2011

writer baru!

 

HELLo peeps.

Assalamualaikum. ohh, pandai bagi salam rupanya.

 

hai rakan rakan sekalian. saya nishiyanisha @ nisha @ gadistaknormalsangat ingin mengisytiharkan NEW WRITER blog ini iaitu jeng jeng jeng encik mr. stalker!

 

okay, kepada readers yang memang selama ni follow cerita suka duka kat blog gua ni mesti tahu pasal mr. stalker ni kan? walaupun sekarang dia dah tak melakukan kerja stalking lagi, katanya, gua tetap nak panggil dia stalker. YES, he’s my stalker and my mr. food. well, he’s the one who always bersusah payah mencari makanan yang gua nak for almost a year. true story. thanks dude.

 

since starting from tomorrow i am going to be away for a month, he’s the one who will update this blog everyday. and of course, i will try to cari masa untuk online and update.

 

so, look forward for his entries. i wonder what is he going to write. and dont forget to leave a comment. kutuk banyak banyak okay? HAHA. jangan dia kutuk gua dalam entry untuk blog gua sendiri sudah.

 

gua nak letak gambar dia sebijik but since he blocked me on his facebook, gua tak dapat nak curik gambar and since gambar kat twitter beliau tak hensem, gua decide untuk tak letak gambar. HAHAHAHAHAHA.

 

Untitled1 

dia ni lebih hensem.

 

YES, he USED TO BE my boyfriend and my bestfriend. and YES, he is STILL my bestfriend. ohh, saya nak makan fish and chips sambil buat muka puss in boots hoping he’ll get it for me. nahhh, he wont since tadi dia dah pesankan 7WONDERSCHEEZYPIZZA. you know? that ultimate 7 cheezy pizza. *burp. Alhamdulillah

19 October 2011

18sx (?) : 1000 boobs in 30days

 

and most of them are hotties. like 999 of them?. ya, memang dunia ni bagai kau yang punya Vladimir Putin.

 

check this video out. and read this article for further information in case some of you did wondering about what the hell is this Putin guy doing.

 

 

highlight :-

- dalam 1000 boobs, hanya sekali kena tampar. boobs #133

- tengok siapa yang ada dekat boobs #142

- funny. boobs #165

 

okay, penat nak tengok sampai habis. 1000 you! gua tak punya masa yang banyak nak tengok lelaki meramas. -_____-

 

 

okay, why do i have this kind of entry in my blog? well, gua dah cakap ni blog bebas and sometimes i DO shared some random things in my blog. random means RANDOM. gua rasa menarik, gua share lah. sorry kalau ada readers yang tak suka. i apologize for my insensitivity towards these kind of things.

KERANA SAYA TIDAK CANTIK

 

Kerana saya tidak cantik, saya tidak ja di mangsa gangguan lelaki-lelaki yang rosak akhlaknya.


Kerana saya tidak cantik, saya dapat pelihara diri saya daripada pandangan bernafsu lelaki yang tidak menjaga pandangannya.


Kerana saya tidak cantik, saya selamat daripada menjadi senjata iblis mencairkan iman lelaki.


Kerana saya tidak cantik, saya tidak mendapat fitnah, benci dan cemburu daripada wanita-wanita lain.


Kerana saya tidak cantik, saya tidak mengharapkan pujian daripada mana-mana lelaki dan wanita, dan kerana saya tidak cantik, akhirnya saya menemui insan yang mencintai saya seadanya.


kerana saya tahu. saya tidak cantik pada pandangan manusia. maka saya akan berusaha agar kelihatan cantik pada pandangan ALLAH. kerana bukan kecantikan dunia yang saya kejar. tapi KECANTIKAN di akhirat kelak. InsyaALLAH

 

KERANA SAYA TIDAK CANTIK

KERANA SAYA TIDAK CANTIK

KERANA SAYA TIDAK CANTIK

18 October 2011

PANAS : bila manusia jadi lebih teruk dari babi.

 

 

 

malas nak cakap banyak,

SILA TENGOK DAN MAKI RAMAI RAMAI. #JILAKA

 

update : it is a SHE. and she is only 2 years old. and there’s a comment on youtube that says that little girl in her arms was like a NOODLE for god sake.

 

Fullscreen capture 18102011 61941 AM

17 October 2011

student, dont do this at home

 

sempena musim exam, punya lah gila belajar dari malam sampai ke pagi sampai ke malam balik sampai ke pagi balik. LOL sampai esok taip pun tak habis.

 

but then, time exam, tetap jugak tak dapat nak jawab soalan dengan jayanya. panas je.

 

I EVEN SLEEP WITH MY NOTES. WHY CANT I ANSWER ALL OF THE QUESTIONS EASILY?

 

171020114559 see?

 

 

DUMB NISHA. HOW CAN YOU ANSWER EASILY WHEN YOU ARE NOT READING THEM? SLEEPING WITH NOTES WONT DO. –____-

 

 

 

 

 

tidur dengan notes buat apa? baca lah! no wonder lah.

16 October 2011

HAHA

 

14 October 2011

kenapa Malaysia tak macam ni?

 

BRUNEI LEBIH TAKUT LAKNAT ALLAH.

 

Ye, siapalah gua nak cakap pasal agama sedangkan agama gua sendiri pun koyak rabak sini sana. but still, gua tabik dengan Brunei. and how i wish that i was born there and be a part of them. because you know, our environment somehow turn us into our current state of ourself. good environment leads to a better life. this article was short but sangat menginsafkan. KENAPA MALAYSIA TAK MACAM BRUNEI? yes, i know. lain orang lain pendapat, lain tempat lain adat. But still, the very same religion. memang banyak agama lain dekat Malaysia. tapi, bukankan Malaysia ni sebuah negara Islam? tapi pasal hukum hudud pun jadi isu. ya, dari sudut agama, memang gua sokong sangat hukum hudud. gerun. lagi lagi bila sekarang ni makin banyak masalah such as social problem terjadi. zina, khalwat, hubungan sejenis, seks bebas. semuanya berleluasa and dah macam perkara biasa. bila dengar pun dah tak rasa terkejut. you know what i mean. dan yang jadi mangsa nya manusia yang tak berdosa, buang bayi, abortion and whatsoever. hey you! ramai pasangan yang tak ada anak dan mahukan anak tahu? how can you simply kill your baby after 9 month of pregnancy? heartless people can never understands. you better die to replace your newborn. astaghfirullahalazim. ngucap nisha. but still, ahh, kau taknak anak kau, bagi kat aku lah! aku nak jaga. same goes to isu hukum hudud. how can they say ‘hukum hudud itu kuno’ ? ada istilah kuno dan moden ke dalam Islam? Islam kuno Islam moden, wujud? i dont think so.  macam ni lah pemikiran orang yang terlampau urban. sampai agama pun boleh dikatakan sesuatu yang kuno. okay, kalau nak cakap pasal isu ni, memang sampai esok pun tak habis. and lastly, yang baik datangnya dari Allah S.W.T, yang tak baik datang dari gua sendiri. sama-sama kita lah renung renungkan.

 

MALAYSIA PULAK LEBIH TAKUTKAN EKONOMI MERUDUM DAN AHLI POLITIK YANG TAKUT HILANG KUASA.

DAMN POLITICAL ISSUES YANG ENTAH APA APA.

siapa yang suka berjaga malam

 

motif entry : mari follow TWITTER SAYA 

sebab motif : kerana saya boring tengah tengah malam, online, merepek, dan tiada orang melayan repekkan saya.

 

okay, seriously, who loves to stay up all night and feels like nothing to do? jom lah kita tweeting. gua selalu boring tengah malam sebab tak tau nak buat. tweet, yes, last skali gua on twitter. but then, gua baca timeline. YES, GUA NAMPAK TWEET GUA PENUH KAT TIMELINE. ohh, syok sendiri. well, nak bercakap, tapi tak tau ngan siapa. so twitter je yang nak dengar gua merepek. unfortunately, no respon from that damn twitter. how i wish twitter tu robot yang boleh faham and respon. -_____-

 

POOR ME. pathetic

 

Picture0160

12 October 2011

MASYUK : lets do some clicking

 

Fullscreen capture 12102011 123536 PM.bmp

see? RM0.40 per click. yes, nampak maca satu angka yang kecil but still, it is what i call money dude (gila harta mata duitan kaki kikis). HAHA. so, lets do some clicking. tak rugi blogwalking sambil click ads. come and join me! =) yes, i am a typical blogger yang mata duitan gila harta gila femes gila gila gila LOL.

-_______-

10 October 2011

menjadi student yang baik dan normal

 

sejak bila gua jadi pejar yang baik? sejak gua mengabaikan blog dan facebook untuk belajar demi peperiksaan yakni FINAL EXAM SEM 3. uhh. betapa bangganya gua bila gua tengok blog gua terabai. nak update tak tau nak tulis apa sebab concentrate study kononnya. tapi twitter tak tinggal. -_____-

 

p/ass : kononnya~

 

to cik tipikal : this is sooooo true. gua study sambil dengar lagu korea.

 

selama ni gua langsung tak normal bila orang lain berungkus lumus untuk exam, gua boleh stay up all night untuk tengok movie. layan drama jepun you!

 

ohh, benarlah kata orang, semakin tinggi tempat kita berada, boleh jadi gila. perghh. kenapa gua kata macam tu? sebab result semester satu and semester dua gua, bila dicampur, boleh tahan tinggi. tak setaraf dengan usaha gua sebelum ni. bila tengok pointer macam tu, perasaan nak maintain pointer tak nak drop sangat kuat. terus jadi gila dan belajar dengan bersungguh sungguh. masa sem satu, pointer tak berapa nak tinggi, so gua relax je time final exam sem 2. tapi sekarang, -_______-

 

highlight this part people!

ohh, siapa kata manusia yang berada di atas itu SENANG? sangat susah woa. so lepas ni, janganlah merungut kata ''untunglah dia, pandai, lawa, laki hensem, mak abah kaya, akak model, abang pelakon'', sebab korang tak tau yang dia tension nak maintain pointer takut kad kredit kena tarik balik and tak dapat shopping sebab dia seorang yang shopaholic, tension nak fikir keluar nak berpakaian macam mana nak pergi mana naik apa dengan siapa sebab silap langkah boleh jadi gosip sebab abang kakak semua orang femes, tension sebab setiap masa laki dia yang hensem tu di pandang dan di rebut perempuan lain 24 jam dan nama dia disebut merata-rata ohh dah tak special lah semua orang kenal and tau makanan fevret dia baju fevret dia warna fevret dia. erghh

 

so, sekarang fikir, hidup kita yang penuh dengan privacy dan kebebasan ni lebih best atau diorang yang sentiasa di lihat dan di analisis 24 jam setiap gerak langkah diorang?

 

ehh, jauh menyimpang. tapi tetap ada kaitan okay!

 

Picture0167 hey fatty, your jendul is studying very hard on her birthday. happy belated birthday to myself. HAHA. pathethic

ohh and thanks Fyna. *smileeeeeeeeeee*. and thanks abam nasir for the chocolate indulgence and for this COOL orange john cena cenation XL sized t-shirt. LOVE it!

 

 

 

goodluck classmates!

 

akhirnya menjadi student yang tak baik balik sebab dah update blog. -__-

08 October 2011

ZODIAC : dear aquarius

 

just sharing. as usual, curik dari twitter. it is somehow fun to read zodiac and say ‘ehh, samalah’. agree?

 

#Aquarius can be a very playful lover.

 

#Aquarius females can live by themselves without any help from a man.

 

The motto of #Aquarius: I'm unique, I'm goofy, I'm loyal. I'm me. No regrets.

 

#Libra & #Aquarius are both inventive, kind and forgiving. Their thoughtfulness bonds them

 

At the same time, an #Aquarius loves the little surprises they get when they learn that someone else has something in common with them.

 

An #Aquarius has a hard time sleeping because they keep thinking and their mind is constantly wandering

 

#Aquarius take awhile to warm up to people but once they do they become attached to their friends and value the relationship deeply

 

An #Aquarius is a master at making friends, due to how outgoing, carefree, and friendly they are right from the start

 

Younger or older than you, the #Aquarius will ONLY respect you if you respect them too!

 

When an #Aquarius is furious with somebody, they'll become silent, secretly fueling up all of their anger to use it on anybody in one go

 

#Aquarius tend to be good at mostly everything, its just that they sometimes get bored with just one thing

 

#Aquarius wish everyone had the same views since they are so giving & true.

 

#Aquarius,will not oppose through words but through their actions.

07 October 2011

sempena musim belajar gua

 

kononnya belajar lah kan? HAHA. masa belajar haruslah ada hiburan kan? baru boleh belajar. sebab terhibur sangat, langsung tak belajar. berhibur je lebih.

gua ni takde lah minat SANGAT dengan benda benda korea ni. tapi gua LAYANNN. so, ni lah hiburan gua sambil belajar. cuci mata kata orang. segar je masa belajar.

 

antara lagu baru-lah-jugak yang gua layan.

 

okay, lagu cn blue yang ni memang jambu.

 

daesung somehow nampak hot and tak nampak bodoh. -__-

 

lagu lama yang masih gua layan.

 

cn blue tak jambu sangat. lagu pun syiokkk.

 

suka tengok eun hyuk ngan dong hae menari.

 

 

 

lagu yang super duper hot! sebenarnya laki tu yang super duper hot. ohh.

06 October 2011

exam mode is still OFF

 

boleh bagi saya tips untuk jadi rajin?

kenapa saya malas?

nak makan pun kadang kadang malas walaupun perut gila babi lapar.

sila bluetooth sedikit kerajinan anda kepada saya.

saya perlu menjadi rajin dalam masa terdekat kerana saya dah nak exam.

lepas exam cuti.

cuti pun saya malas nak balik sebab leceh kena ulang alik pergi airport.

saya sangat malas ni.

toloooooonglah.

-_________________-

manusia tak pernah puas (ehh macam pernah baca)

 

bila kita lawan ego kita sikit untuk dia, dia mula lah nak tunjuk lagak. setiap kali nak menang. mula-mula tak macam tu pun. tapi bila setiap kali ada masalah, setiap kali tu jugak kita lawan ego untuk berbaik dengan dia. dia start lahhhh. tapi dia? yang dia tau, kita keras kepala. tak dengar cakap. tak nak terima pendapat. dia tak tau yang selama ni kita lawan ego semata-mata nak try ikut cara dia.

 

but you know what guys? tak salah kalau kita nak ego and tetap dengan pendirian kita selagi pendirian kita tu tak menyalahi agama and tak mendatangkan keburukan. hates me for who i am. dont hates me for who i’m not. gua rela orang benci gua sebab pendirian gua. sebab yang gua tau. gua tak kacau kehidupan orang pun.

 

and guys, ye, tak salah keluarkan pendapat. but still, pendapat is just a pendapat. kau tak boleh nak suruh orang ikut and terima pendapat kau. all you can do is, yakinkan orang bahawa pendapat kau tu yang paling betul, only then people will understands and automatically accept your opinion. tapi dah kalau keadaan kau sendiri sangat tak meyakinkan, what do you expect? kau nak orang ikut cakap kau. they’ll say 'talk to the hand'. -____-

 

and lastly, kenapa nak suruh orang ikut cara kau? biar gua yang jawap. sebab kau ego, taknak terima pendapat orang lain walaupun terang terangan, kau tau yang kau bukan kat tempat yang betul. but still, cara kau tak kacau orang, okay then, gua tak kisah. but then, kau kata gua yang ego langsung tak nak dengar cakap kau. tak nak terima pendapat orang lain. and terlalu berpendirian teguh. apa? salah kalau gua nak pegang pendirian gua if that yang terbaik gua rasa? kacau hidup kau? i dont think so since WE ARE NOT RELATED. so, kenapa nak kata perangai gua yang terlampau teguh pendirian ni annoys you? gua tak pernah kisah dengan cara kau. sebab masing-masing ada cara tersendiri. so boy, think. jangan nak kata gua ego sangat lah. cermin diri dulu. kau tak ego pulak?

 

sekali kita pernah tunduk ngan dia, berkali kali dia nak kita ulang benda yang sama. NO. gua takkan tunduk dengan lu. YES, if you can persue me that i am on the wrong place. but HELL NO kalau setakat nak gua dengar cakap kau mengkhinzir buta. girls are not stupid.

 

peace.

05 October 2011

family and friend

 

no wonder my mom says 'jangan kuat sangat berkawan. jangan sebok nak berkawannn je'. because friends are nothing like family. kawan, kita silap cakap sikit, maka buruk lah tanggapannya. family, kita salah cakap, diorang betulkan. sekian terima kasih.

happy LIBRA day.

 

sukahati gua je nak cop hari ni LIBRA day kan? actually, dah masuk oktober, zodiak libra pun dah start. ye, gua manusia berzodiakkan libra. takde lah obses sangat dengan zodiak ni. just suka baca and say ‘eh, betullah’. so, hari ni gua just nak share quote pasal libra. curik dari twitter je. senang.

 

before that, Happy birthday to every #Libra around the world. I hope your special day is full of love and happiness.

 

#Libra knows how to keep their love flow going in a relationship. They are always attracted to their lovers. i should ask my ex about this.

 

#Libra always give the appearance of being in control of any situation. These kids are as cool as a cucumber on a hot summer night. SOOO TRUE *perasan cool*

 

#Libra men do not like an overly dressed woman. They prefer the elegant casual look. i guess? even me myself, a girl, prefer the elegant and casual look.

 

#libra realize that emotional pain is less bearable than physical pain. yeah. so true. that is why i prefer to play safe.

 

#Libra women really, truly expect you to read their minds. If you can't read her mind, she will think you are not her true love. i guess? haha. maybe.

 

#Libra gets irritated by injustice & bias. yeah, i hate bias people. KILL

 

The longer #Libra & their lover are together, the more relaxed they become. relaxed until their lover feels like ‘ehh, aku ni pakwe dia ke bukan?’ -__-

 

Sometimes #libra are so tactful that they sacrifice themselves for the sake of others' face. so true. especially for someone called FRIENDS.

 

As a #Libra,You adapt your style to attract the one you desire, and may genuinely aim to please. yeah baby. i’m a very flexible person.

 

#Libra ability to see all sides of the picture helps them determine the best course of action. but i prefer to play safe though. jangan masuk campur. well, yeah, that is the best course of action.

 

#Libra's are people magnets. you’ve said it dear! haha.

 

As a #Libra,Fashion is your middle name - you have no problem in this department since Venus is working overtime to guide you. ye ke? i guess not. sebab gua memang tak pandai nak fashion. i am not a fashion monster. simple is way better.

 

#Libra has a glowing sex appeal. soooooooo uhh, i dont know. i cant ask this question to other. i’ll write a comment after i get married okay?

04 October 2011

dear bloggers

 

as my own facebook is getting more and more and more crowded. i am starting to remove so-called-friends. there were like 800 so-called-friends from 1051 friends in my friend list. and for those who i didnt approve, i am so sorry because i was like ‘ahh, kelam kabut’.

 

and that is why i made that page on facebook. you see? the one on the sidebar of this blog? that page is of course especially for bloggers. senang, tak payah tunggu i approve, like je, habis cerita, kan? boleh jugak kenal kenal and say hi dekat page tu. bukan sekadar untuk tengok tengok je.

 

and for those yang pakai twitter instead of facebook, boleh lah follow twitter i. betul betul atas facebook page badge kat sidebar tu. nampak? nampak? khas untuk korang tau i buat.

03 October 2011

i-city

 

i’ve been there once. with my girlfriend Fyna, her boyfriend and my ex-boyfriend, mr. stalker. senang je sebut ex kan? HAHA. lol

 

sekarang ni, gua nak pergi i-city dengan classmates gua. while waiting for my classmate to fetch me, sempat lah ber webcam dengan diri sendiri. HAHA.

p/ass : siapa yang nak pergi i-city malam ni, jom berjumpa!

 

Picture0137

Picture0139

Picture0145

 Picture0147

a nice curly hair for i-city sightseeing. sightseeing kepala hotak kau.

 

my phone is not ringing yet. so, i’ll write longer. right now, i am super duper hungry because i haven’t eat like for the whole day. macam ni lah hidup malas nak keluar dari bilik. sampai i-city nanti, nak ajak member makan terus. tak kira! nak makan jugak. paksa paksa paksa. alah, nak tulis apa pun dah tak tau. so, here i go, meneruskan kerja camwhoring, with more props.

Picture0148 Picture0154

Picture0153 Picture0155

Picture0150 Picture0158 Picture0159

Picture0160

 

sufyan! cepatlah datang. nisha lapar!

you are the first …

 

entry berbentuk personal. tak nak baca tak payah. ehh, ayat macam kenal. haha.

 

okay, starting from err right now i guess? HAHA. i am going to name you @huza as i need to type ‘@huza’ to tag you in facebook. rindu nak tag tag kau kat facebook wehh. you guys know this @huza guy? he is Muhd Huzafiq @ Joe. rujuk sini to recall.

 

this year, he was the first to wish me happy birthday. siap nyanyi nyanyi lagi tu. okay, tau, korang dah biasa -__- .eventhough it was a week earlier since he got some activities to participate and cant even keep his phone with him. T_T . biasanya gua tak kira orang tu sebagai orang first yang wish sebab belum sampai hari jadi gua. tepat 12 a.m, siapa yang wish, dialah yang pertama. but this time, it is a special case. so i consider @huza as the first one to wish me. korang dah terlambat. chett. macam lah ada yang nak berebut jadi orang first.

 

thank you bestfriend. i appreciate it. i really do. even sebenarnya kau tak ingat pun birthday aku. thanks to amie for reminding you lah kan?

 

ehh, sesi mintak mintak hadiah adalah harus setiap kali birthday kan? tipikal. so, i’ll be looking forward to it. another 2 month huh? jangan buat buat lupa ye bang.

 

 

btw, saja nak promote so that ramai yang wish, birthday gua 9 oktober 1991. saja besarkan. the very same date with who? haha. guess who. ahh, banyak kot yang lahir hari tu. grr.

02 October 2011

tips : rambut lembut sihat beralun whatsoever

 

tak ada lah tips sangat. just nak share macam mana nak jaga rambut bagi nampak lawa selalu. dapat lah kurangkan gejala bad-hair day.

 

Picture0121 bibir sexy menggoda harus di cover. sebenarnya mulut banyak cakap.

gambar terpaksa disephiakan supaya lebih jelas kerana gadis bengong ini telah memakai baju hitam.

 

1) banyak sumber yang cakap, jangan selalu cuci rambut. boleh buat rambut rosak. tapi kalau tak cuci rambut setiap hari mesti rasa tak selesa kan? rasa tak confident nak berdiri rapat rapat dengan orang. so untuk keyakinan diri dan kebersihan rambut, cucilah rambut sekali sehari.

2) penggunaan hair conditioner amatlah digalakkan dan penting untuk mendapat rambut yang lembut dan terurus. why? because hair conditioner in bahasa melayu is PERAPI RAMBUT means bahan untuk merapikan rambut. extra tips. make sure guna perapi yang sama dengan shampoo untuk hasil yang lebih nampak ketara. elakkan kena kulit kepala. sapukan pada hair strands sahaja.

 

011020114417 kenapa gua pakai sunsilk damaged hair reconstruction? pertama, wangi. kedua, mencegah lebih baik daripada merawat. ketiga, gua selalu kaler rambut and dah perm rambut 4 5 bulan lepas. sebelum rosak, lebih baik jaga elok elok kan?

 

3) know your hair and pilih minyak rambut / serum yang sesuai dengan rambut korang. rambut gua tak minat sunsilk leave-on hair conditioner, sebab tu gua tak kasi rambut gua pakai natam tu. gua sarankan korang semua pakai L'oreal anti-frizz serum. rambut tak nampak berminyak and rambut lembut terurus. pakai lah berapa botol pun, rambut takkan nampak berminyak. extra tips, pakai serum masa rambut lembab. bukan basah, bukan kering, tapi lembab.

 

300920114351

4) biasakan diri untuk uruskan rambut guna jari sahaja. dalam erti kata lain, sikat rambut guna jari, untuk kurangkan rambut gugur and untuk buat rambut nampak tebal. bagi rambut yang tebal, sila nipiskan dulu dekat saloon. HAHA. dari eksperimen gua sendiri, rambut lebih nampak terurus bila disikat guna jari berbanding guna sikit. serious.

5) rambut nampak paling cantik bila bangun tidur. siapa sokong? so, untuk rambut yang cantik sepanjang hari, and untuk elakkan bad-hair day, jangan cuci rambut waktu pagi. cuci pada sebelah malam, sebelum tidur for example. and boleh keringkan guna hair dryer. hair dryer is not a good idea though sebab haba panas tu boleh merosakkan rambut. that is why conditioner and serum is used to protect your hair strands from rosak. so, no worry dear. this method helps to save your morning time somehow.

6) for a nice curly hair, korang boleh check on hanis zalikha’s tutorial dekat youtube. sangat membantu and cost you nothing. HAHA.

7) jangan tonyoh tenyeh gosok rambut korang gila babi kuat masa nak keringkan rambut. dapat kurangkan rambut gugur kalau korang lap lembut lembut. cukup lah dengan balut rambut guna kain tuala yang kering. hadap cermin buat apa yang patut pakai deodoren dulu ke, pakai seluar dulu ke. then boleh bukak balutan rambut. tunggu dua tiga minit, tadaaa, dah lembab. senang kan?

Picture0132 rambut serabai ada hati nak bagi tips kan? haha. well, i dont even try to get the best shot. pakai yang mana ada je. simply real.

 

okay, itu sahaja tips penjagaan rambut dari gua. harap boleh membantu korang lah. =)

sekian terima kasih sayang.

01 October 2011

FUNNY : this is business

 

Dad: I want u 2 marry a girl of my choice.

Son: No

Dad: The girl is Bill Gates' daughter.

Son: Then OK

Dad goes 2 Bill Gates

Dad: I want Ur daughter 2 marry my son.

Bill Gates: No

Dad: My son is d CEO of the World Bank.

Bill Gates: Then OK

Dad goes 2 the President of the World Bank..

Dad: Appoint my son as the CEO of Ur bank.

President:No!

Dad: He is the son-in-law of Bill Gates.

President: Then OK!

This is BUSINESS.

this is COOL.

 

 

cool huh? serious cool. tangan dia laju ou.

satu gambar pagi ini.

 

180720113233 satu-satunya benda yang gua suka buat kalau nak edit gambar adalah bermain main dengan warna. ohh btw, coklet tak lawa lah pulak. next time cuba lagi lah. err, and gua banyak ambik gambar kat muka je sebab i am not good with doing amazing pose macam blogger blogger fashionista selalu buat. HAHA.